Mit tennél ha a pénz nem lenne kérdés?

Kora reggel felkelsz, elkészülsz, elviszed a gyerekeket oviba, suliba, majd bemész dolgozni. 8 óra múlva elindulsz haza, felveszed a gyerekeket, elmentek boltba, vacsoráztok, majd alvás. Ez megy hétről hétre, hónapról hónapra, évről évre. Mi lenne ha nyernél a lottón, vagy örökölnél egy nagyobb összeget, esetleg magadnak spórolnál annyit össze, hogy a pénz ne legyen kérdés többé? Hogy változna meg az életed? Biztos eljátszottál már a gondolattal!

Néhányan biztosan azt válaszolják, hogy körbeutaznák a világot. Mások azt hogy nem csinálnának semmit, ami nekem furcsa, mert a semmittevés azért hamar unalmas lesz. Az nem is lényeg, hogy mi a válasz, inkább az hogy gondolkodj el rajta. Ha az a válaszod, hogy munkába járnál, mert annyira szereted amit csinálsz, akkor megtaláltad a hivatásod. Ha azonban nem, akkor itt az ideje elkezdeni tudatosabban élni, és félretenni hogy legyen időd, energiád, és pénzed arra amit szeretnél csinálni. Időd, mert nem kell munkába járni. Energiád, mert nem 67 éves vagy mikor már nem kell munkába járni. Pénzed, mert nem nyugdíjból élsz, vagy másokra támaszkodva, hanem megteremtetted magadnak amire szükséged van.

Ez csak egy egyszerű kis gyakorlat, nem is az a lényeg hogy pontosan mit csinálnál, hanem hogy elgondolkozz rajta. Talán egy kicsit jobban megismered saját magad ezáltal. Esetleg rájössz hogy mi a valódi hivatásod, és motivációt találsz arra hogy amennyit csak tudsz félre tegyél, és amennyit csak tudsz tanulj hogy azzal foglalkozhatsz amit igazán szeretsz!

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.