A magas fizetés nem egyenlő a gazdagsággal

gold-513062_640Ki ne szeretne többet keresni? Ki ne szeretne “gazdag” vagy tehetős lenni? Írtam már arról hogy a gazdagság, vagy hogy ki mennyire tehetős az relatív fogalom, és attól függ csak hogy mi az a határ amikor azt mondod: elég. Rengetegszer hallottam már hogy valaki azért fohászkodik, hogy bárcsak többet keresne, akkor minden szép és jó lenne. A magasabb fizetés azonban önmagában még kevés.

Miért akarsz gazdag lenni?

Hülye kérdés mi? Csak a poén kedvéért próbáld meg megválaszolni. Ha az a válasz, mert úgy gondolod hogy egy menő kocsi, hatalmas TV, drága éttermek, nyaralások segítenek kivívni mások elismerését, akkor a világ összes pénze nem lesz elég neked. Nincs az a pénz amit ne lehetne elkölteni. Mindig lesz egy felsőbb réteg, amibe tartozni akarsz majd, amihez egyre drágább cuccok kellenek. Szerintem az egyik legveszélyesebb tulajdonság a megfelelési kényszer. Nem tudom miért jellemző ez egyre inkább a mai emberekre, van egy olyan tippem hogy a médiának, a marketingnek köze van hozzá, ahogyan már gyakorlatilag gyerekkortól mindenhonnan a tulajdonlási vágyat erősítő üzenetek érnek minket. De kicsit eltértem a témától. Egy szó mint száz ha a gazdagság iránti vágy egy külső erő, akkor szerintem előbb érdemes lenne végiggondolni hogy vajon boldogabb leszel-e hosszú távon attól ha a szomszédnál nagyobb kocsid, menőbb telefonod, nagyobb házad, stb. van.

Ha az a válaszod a fenti kérdésre, hogy mert több időt szeretnél olyan dolgokkal tölteni, amik fontosak a számodra, akkor szerintem jó úton jársz. Legyen az család, hobbi, mások segítése, tanulás, vagy bármi amit szívesen csinálsz. Ugyanis ha jobban belegondolsz, akkor tulajdonképpen a munkahelyen a főnöködnek az időd egy részét adod el. Annak az időnek egy részét amiről senki se tudja hogy mennyi van még hátra, csak az biztos hogy nem végtelen.

Inkább azt keresd mi tesz boldoggá

A legfontosabb szerintem hogy felismerd a kapcsolatot aközött, hogy mennyi cuccra van szükséged, és ezért mennyi “életerődet” adod el, és mennyiért. Ezért írom ezt a blogot is, hogy hátha minél több ember rájön erre, és egy kicsit jobb világban élhetünk. Persze lehet hogy ez olyan mint amikor a szépségkirálynők legfőbb célja a világbéke, de legalább megpróbálom.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.