A legjobb befektetés ha saját magadba fektetsz

reading-1246520_640A jó pap holtig tanul. Ha belegondolunk hogy a közmondások általában népi bölcsességek, amik hosszú idő alatt alakultak ki, akkor lehet hogy érdemes odafigyelni rájuk. Erre biztosan az egyre biztosan. Nem csak a papokra vonatkozik ez viszont, ha bármiben jó akarsz lenni akkor sosem szabad abbahagyni a tanulást, saját magad fejlesztését! A tudás hatalom! Miért? Lássuk!

Te vagy a vagyonszerzés legfontosabb eszköze

Belegondoltál már abba, hogy mennyi pénzt kellene befektetni ahhoz hogy annyit hozzon mint amennyit keresel? Viszonylag sokat, de nem nem egy elképzelhetetlen összeget. Ez az alapja az egész pénzügyi függetlenség mozgalomnak. Ha valamibe pénzt fektetsz, akkor joggal várod el hogy hasznot hozzon. Minél nagyobb a haszon, annál jobb ugye? Sokan nem is veszik számításba hogy lehet saját magadba is fektetni. Ha megtanulsz egy nyelvet, valami olyan képességet, ami eladható (mérlegképes könyvelő, autóvillamosság, bármi ami iránt van kereslet) akkor azzal sokkal több haszonra tehetsz szert, mintha a bankba, vagy tőzsdére vinnéd a pénzt. Különösen igaz ez a karriered elején, amikor még kevés befektetéssel rendelkezel, és az elsődleges bevételi forrásod a munka.

Nem vehetik el tőled

A legtöbb befektetésben benne van annak a kockázata, hogy elveszíted a pénzed. Ha magadba fektetsz, a tudást senki nem veheti el tőled. Sőt egyre több lehetőség nyílik előtted. Ha megtanulsz egy nyelvet, akkor elmehetsz olyan céghez, ahol kell a nyelvtudás. Vagy ha nagyon jó vagy benne akkor fordíthatsz akár, vagy taníthatsz másokat.

Fel tudsz készülni a változásra

A világban minden változik. Rengeteg olyan foglalkozás van már, ami teljesen eltűnt mára. Tudod mivel foglalkoztak a jégvágók? Nézz utána, érdemes. Aztán jött a hűtőgép, és nincs már szükség jégvágókra. Ugyanez előfordulhat mindenkivel. Önvezető autók, gyári robotok, csak hogy párat említsek. Szerintem ez jó dolog, mármint az hogy amit egy gép el tud végezni, arra felesleges az ember szellemét pazarolni. Több idő marad olyan dolgokra aminek nagyobb a hozzáadott értéke. De visszatérve a változásra, ha több mindenhez értesz, akkor nagyobb eséllyel fogsz tudni hasznot termelni. Ami még fontosabb, fogod tudni hogyan kell egy új képességet elsajátítani, és nem fogsz félni tőle.

 Csodálatos világban élünk

Olyan világban élünk, amikor mindenkinek van számítógépe, és az internet segítségével gyakorlatilag az egész emberiség tudása elérhető. Gondolj bele mekkora dolog is ez. Ma már gyakorlatilag bármit meg lehet tanulni otthon. Az információ elérhető, a gyakorlás pedig sosem a tanítón múlott. Ja hogy nagy részben angolul van? Ugye milyen jó ha saját magadba fektetsz egy kicsit és megtanulsz más nyelveken? A lehetőség mindenkinek adott, éljetek vele!

Oszd meg!

“A legjobb befektetés ha saját magadba fektetsz” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.